Blog

Koksmessen van Robert Herder

Bij Huushinne kun je ook terecht voor een met de hand vervaardigd koksmes van Robert Herder. De duurzame werkwijze van Robert Herder in Solingen en het ambachtelijke karakter van de messen sluiten naadloos aan bij de filosofie van Huushinne. Pure en eerlijke materialen, uniek design en hoge kwaliteit.

Anders dan bij een industrieel geproduceerd koksmes maken de vakmensen van Herder een koksmes helemaal met de hand. Dit doen zij volgens de meer dan honderd jaar oude traditie van het messen maken in Solingen. Van generatie op generatie wordt daar het ambacht overgedragen.

lignum-3 Huushinne
lignum-3 Huushinne

Een koksmes van Robert Herder is er in diverse uitvoeringen en garandeert altijd een zeer hoge snijkwaliteit met uitstekende ergonomische eigenschappen. Ieder mes wordt met zorg en aandacht vervaardigd, geslepen en gepolijst.

Robert Herder gebruikt topkwaliteit staal met een hoog koolstofgehalte, carbonstaal. Dit staal is veel harder dan roestvrijstaal en kan daarom zeer dun worden geslepen. De unieke Solinger dunslijptechniek maakt een koksmes van Herder zeer scherp en het blijft ook lang scherp dankzij de zelfslijpende eigenschappen van het staal. Mooie kwaliteit duurzaam geteeld hout vormt de basis voor het ergonomisch ontworpen heft.

Een koksmes van Herder ligt perfect in balans en maakt het snijden in de keuken tot een feestje. Moeiteloos snijden zonder het uitoefenen van veel druk of kracht. Ook zachte en delicate producten zoals tomaten en fruit zijn geen probleem. Mooi en gelijkmatig snijdt een Herder koksmes ook dunne plakken vlees.

Zo’n echt koksmes is een allrounder in de keuken, grote of kleine producten, bloemkool, wortels, prei, champignons, tomaten of fijne kruiden, vlees, gevogelte en vis, je snijdt het allemaal zoals jij het wilt. De ambachtelijk vervaardigde koksmessen van Robert Herder gaan een leven lang mee.

HUUSHINNE lifestyle store in Emmen voor Scandinavisch Wonen.